Roken of niet roken, dat is de Kwestie

Deze keer hebben wij in de rubriek een heel raar verhaal waarbij de opbellers beweren van bekend marktonderzoekbureaus te zijn.

Hier zijn de top drie nummers van deze week.

1.  030787360 met 12commentaren en 2993zoekopdrachten tellows Score: 7
2.  00494542801498 met 1commentaren en 880zoekopdrachten tellows Score: 6
3. 06736444400 met 2commentaren en 415zoekopdrachten tellows Score: 6

Maar beginnen wij met de laatste plaats met 415 zoekopdrachten en een tellows score van zes. Hier hebben de klanten van KPN problemen met de sms service. Aaltje schreef al aan het begin van de maand:

Ik heb KNP gebeld en ze zeggen dat het probleem moet in de sms centrale zitten. Het probleem is op te lossen als ze mijn nummer eruit gooien. De servicedesk moeten de nummer naar de multiplay afdeling afzetten.Om dat soort van informatie te krijgen moet ik meerdere keren naar de servicedesk van KPD bellen. Nu is alles opgelost. Maar ik vindt dat ze er kunnen een mouw aanpassen voor alle klanten.

Zowel plaats twee met 880 zoekopdrachten en een tellows score van zes als ook plaats één met 2993 zoekopdrachten en een tellows score van zeven blijken nummers van oplichters te zijn die proberen onder de dekmantel van enquêtes iets te verkopen.

Zo weet SterrenSterre te berichten:

Ja, ze zeggen dat de wilden een enquête houden. Maar een vriendin van mij die leeft in Duitsland vallen ze ook lastig. Haar hebben ze de naam Ifo instituut genoemd en ze had een aanvraag gericht naar de hoofdkantoor in Berlijn. 

Antwoord: Het instituut doet alleen enquêtes voor bedrijven en NIET voor privé-huishouden. Een ze geven ook geen opdrachten naar andere bedrijven om rondvragen uit te voeren. IFO had ook geschreven dat ze denken dat iemand probeert de goede reputatie van het instituut te misbruiken. 

In mijn geval hebben ze beweerd ze zijn van IPSOS (een ander groot marktonderzoekbureau). Raar verhaal!!! 

Hetzelfde verhaal vindt je ook met het nummer 00494542801498. Hier wordt weer de naam IPSOS genoemd in verband met een enquête naar roken en niet roken.

Sheriff  bericht:

Ben opgebeld door het nummer uit Berlijn. Een nederlandstalige man verteldt dat hij van de IPSOS group is en dat ze onderzoek doen naar rokers en niet rokers. Belachelijk! Ik zeg dat ik geen roker ben en toen wordt meteen opgehangen.

Wij hebben gerechercheerd en vonden andere commentaren op de duitse webpagina van tellows. Hier beweren de mensen dat ze van het institut INRA worden gebeld. Een ander user van de tellows community verklaart dat onder die nummer iemand probeert toebehoren van elektronische sigaretten te verkopen.
Tellows geeft raad niet mee te doen aan de enquête. Callcenter van serieus marktonderzoek werken nooit op die manier (zie op de blog van tellows “telefonisch marktonderzoek”).

Tellows houdt je op de hoogte. Tot volgende week.

Groetjes,

jou tellows-team

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.