Categoriearchief: Drie om gek van te worden

Hoge rekeningen en een vlijtig incassobureau


Hier zijn weer de drie om gek van te worden van de week.

09005500200 met 1commentaren en 981zoekopdrachten tellows Score: 7
0384268616 met 3commentaren en 954zoekopdrachten tellows Score: 6
09091234595 met 1commentaren en 884zoekopdrachten tellows Score: 5

Pas op voor plaats één! De nummer 09005500200 behoord tot de zogenaamd 0900- dialers of hijackers. Dialers kunnen je een hoog telefoonrekening bezorgen. De tellows-members guirlande en google1969 berichten van hun slecht ervaringen.

hebben een rekening van 1200 Euro van deze beller, Telefoon leek kapot en hebben hem een maand niet gebruikt in die tijd werden deze telefoontjes geweest. Zijn wanhopig, weten niet hoe we dit is begonnen. Provider zegt dat we gewoon moeten betalen. Weet iemand wat ik moet doen?

ik heb het zelfde probleem als u .ik ben er wel achter dat het een service nummer is dat je kan bellen en iets kan kopen of ero line is .ik heb ook een hoge rekening gehad en weet ook niet waar het vandaan komt .

De tweede plaats met 954 zoekopdrachten bevestigd dat de nummer héél actief is. Er gaat om een incassobureau met name Lindoff.

De mening van een user van tellows:

Ik heb dit eerder gemaakt vanwege een kennelijke betalingsachterstand. Nu opnieuw lijkt er een betalingsachterstand te zijn. Ongeacht of dit wel of niet zo is, hanteert Lindorff een bijzonder vervelende manier om personen te benaderen. Of liever: te stalken.
Wanneer ik een betalingsachterstand heb (en ik ontken helemaal niet dat dit ook bij mij wel eens voorkomt), zorg ik er natuurlijk voor dat det probleem zo spoedig mogelijk wordt opgelost. Daar heb ik dit soort telefoongedrag echt niet voor nodig…

Tenslotte hebben wij 09091234595 met 884 zoekopdrachten en een score van vijf.

Amanda weet wat schuilt achter die nummer.

Nummer is van de spelletjes site Spelpunt´.. hiermee kun je je credits om te spelen opwaarderen

Over het probleem van 0900-dialers ( zie plaats een) gaan wij in de komende dagen berichten.

Tot ziens,

jou tellows- team

Enquête, Italië en beter slapen

Lastig, onbeschoft of ergerlijk…zijn vooral de automatisch nummerzoek van onderzoekbureaus waardoor mensen worden dag en nacht gebeld en aggressieve telemarketing. Dit bevestigen ook onzere top drie van de week.

1. 0558844501 met 11509 zoekopdrachten en een tellows score van 7.
2. 0365485399 met 6222 zoekopdrachten en een tellows score van 4.
3. 0207940105 met 2618 zoekopdrachten en een tellows score van 5.

Maar wat staat achter die nummers?

De primus met 11509 zoekopdrachten is een bedrijf uit Italië die proberen hun specialiteiten te verkopen. Met hun aggressieve reclame hebben ze maar geen succes.

Xzsnne bericht over haar ervaringen:

Italiaans bedrijf wat telefonisch ‘Italie’ wil aanprijzen door of een catalogus op te sturen of een pakket te bestellen met risotto,pasta’s etc. Ik vroeg de naam van de firma maar hij begon gelijk zijn verkoopverhaal over italie en zijn pakket. Hij wist mijn achternaam. Na gezegt niet geinteresseerd te zijn ging die vragen wat ik doe voor werk, school en mijn voornaam…Deze informatie natuurlijk niet gegeven! Hij ging verder met dat ik erg aardig klonk aan de telefoon, vast een erg leuk meisje was en goed engels sprak. Ik heb het gesprek beeindigd. Zoiets nog nooit meegemaakt/gehad! En betwijfel of het bedrijf dus zo serieus is met zijn pakketten verkopen?!

De tweede plaats met 6222 zoekopdrachten is van een marktonderzoekbureau vanuit Almere.

Tellows-user Psychomaniac heeft een eigen methode om van de onbemind beller er van af te komen.

Hier kom je heel simpel vanaf. Opnemen, vragen of ze een ogenblikje hebben, telefoon neerleggen en doen waar je mee bezig bent en niet meer op de telefoon letten. Mochten ze toch blijven hangen, even oppakken en zeggen: Nog heel even hoor. En gewoon weer verder gaan waar je mee bezig bent. Succes verzekerd, ze bellen echt niet meer terug. Mochten ze dit wel doen dan gewoon weer van voor af aan beginnen.

Last but not least de nummer 0207940105 met 2618 zoekopdrachten. Er blijkt de nummer van een bedrijf voor slaapsystemen te zijn weet Henk te berichten

dit bedrijf verkoopt orthopedische kussens en dekbedden, wat antibacterieel en anti allergies is. En werkt op dezelfde manier als tupperware.

Maar andere members van de tellows-community schrijven dat onder die nummer iemand uit London gaat bellen. Resteert de vraag of iemand de nummer van het bedrijf misbruikt.
Weet je meer? Dan geef een commentaar op tellows.nl en help anderen.

Tot volgende week,

Jou tellows-team

Roken of niet roken, dat is de Kwestie

Deze keer hebben wij in de rubriek een heel raar verhaal waarbij de opbellers beweren van bekend marktonderzoekbureaus te zijn.

Hier zijn de top drie nummers van deze week.

1.  030787360 met 12commentaren en 2993zoekopdrachten tellows Score: 7
2.  00494542801498 met 1commentaren en 880zoekopdrachten tellows Score: 6
3. 06736444400 met 2commentaren en 415zoekopdrachten tellows Score: 6

Maar beginnen wij met de laatste plaats met 415 zoekopdrachten en een tellows score van zes. Hier hebben de klanten van KPN problemen met de sms service. Aaltje schreef al aan het begin van de maand:

Ik heb KNP gebeld en ze zeggen dat het probleem moet in de sms centrale zitten. Het probleem is op te lossen als ze mijn nummer eruit gooien. De servicedesk moeten de nummer naar de multiplay afdeling afzetten.Om dat soort van informatie te krijgen moet ik meerdere keren naar de servicedesk van KPD bellen. Nu is alles opgelost. Maar ik vindt dat ze er kunnen een mouw aanpassen voor alle klanten.

Zowel plaats twee met 880 zoekopdrachten en een tellows score van zes als ook plaats één met 2993 zoekopdrachten en een tellows score van zeven blijken nummers van oplichters te zijn die proberen onder de dekmantel van enquêtes iets te verkopen.

Zo weet SterrenSterre te berichten:

Ja, ze zeggen dat de wilden een enquête houden. Maar een vriendin van mij die leeft in Duitsland vallen ze ook lastig. Haar hebben ze de naam Ifo instituut genoemd en ze had een aanvraag gericht naar de hoofdkantoor in Berlijn. 

Antwoord: Het instituut doet alleen enquêtes voor bedrijven en NIET voor privé-huishouden. Een ze geven ook geen opdrachten naar andere bedrijven om rondvragen uit te voeren. IFO had ook geschreven dat ze denken dat iemand probeert de goede reputatie van het instituut te misbruiken. 

In mijn geval hebben ze beweerd ze zijn van IPSOS (een ander groot marktonderzoekbureau). Raar verhaal!!! 

Hetzelfde verhaal vindt je ook met het nummer 00494542801498. Hier wordt weer de naam IPSOS genoemd in verband met een enquête naar roken en niet roken.

Sheriff  bericht:

Ben opgebeld door het nummer uit Berlijn. Een nederlandstalige man verteldt dat hij van de IPSOS group is en dat ze onderzoek doen naar rokers en niet rokers. Belachelijk! Ik zeg dat ik geen roker ben en toen wordt meteen opgehangen.

Wij hebben gerechercheerd en vonden andere commentaren op de duitse webpagina van tellows. Hier beweren de mensen dat ze van het institut INRA worden gebeld. Een ander user van de tellows community verklaart dat onder die nummer iemand probeert toebehoren van elektronische sigaretten te verkopen.
Tellows geeft raad niet mee te doen aan de enquête. Callcenter van serieus marktonderzoek werken nooit op die manier (zie op de blog van tellows “telefonisch marktonderzoek”).

Tellows houdt je op de hoogte. Tot volgende week.

Groetjes,

jou tellows-team

Drie manieren om je lastig te vallen

Hoi vrienden van tellows,

hier zijn weer de top drie van het lastigst telefoonnummers van de laatste weken. Enquêtes, spam of sms center – er zijn veel manieren om iemand op zijn zenuwen te werken.

030787360 met 11 commentaren en 2860 zoekopdrachten en tellows Score: 7
0558116100 met 1 commentaren en 2031 zoekopdrachten en tellows Score: 6
06736444400 met 2 commentaren en 334 zoekopdrachten en tellows Score: 5

Plaats één is 030787360 met 2860 zoekopdrachten en een score van seven.

De nummer uit Duitsland is van het marktonderzoekorganisatie IPSOS.

Mascha4 schrijft:

Hardnekkig word ik gebeld door dit nummer. Tenminst 30keer per dag proberen ze me te bereiken. Een keer zei een vrouw dat ze is fout verbonden. Een ander keer dat ze een onderzoek naar roken doen. Echt een plaag!

Ernstige opiniebureaus willen niets verkopen en alleen informaties verzamelen maar de mensen dag en nacht te bellen is voor dat doel geen populaire manier.
Meer informaties over de methoden van marktonderzoekbureaus vindt je op tellows-blog “Telefonisch marktonderzoek”.

De tweede plaats met 2031 zoekopdrachten en een score van zes overhandigen wij aan de nummer 0558116100.

Wieisdeopbeller weet:

Beller zei dat ze zijn een familiebedrijf vanuit Italie en ze mogen Italiaanse specialiteiten verkopen. www.san-lorenzo.com. Maar ik mag geen probeersetje voor bijna 90 euro!

Ook tellows zegt: Dat is weggegooid geld.

Het laast in onzer top drie is de nummer 06736444400 met 334 zoekopdrachten en een tellows score van vijf.

De telefoonnummer is de nummer van een sms centrale.

Aaltje weet dat je melding kunt geven aan je provider om het probleem op te lossen:

Ik heb KNP gebeld en ze zeggen dat het probleem moet in de sms centrale zitten. Het probleem is op te lossen als ze mijn nummer eruit gooien. De servicedesk zet de nummer naar de multiplay afdeling af.Om dat soort van informatie te krijgen moest ik meerdere keren naar de servicedesk van KPD bellen. Nu is alles opgelost

Het lijkt dat alle drie nummers geen nummers zijn waarvoor je moet betalen maar oppassen is de boodschap zoals je wordt opgebeld door een onbekend nummer.

In deze zin: Achtzaam blijven.

Het tellows- team

Drie om gek van te worden

Hoi vrienden van tellows,

in onzere nieuwe rubriek “drie om gek van te worden” vinden jullie nu iedere week het drie lastigste telefoonnummers.

0534820730 met 1220 zoekopdrachten en seven commentaren, met een tellows score: 7

0883305015 met 794 zoekopdrachten en twee commentaren, met een tellows score: 7

0365485399 met 4616 zoekopdrachten en drie commentenaren, met een tellows score: 5

0534820730 staat te recht met 1220 zoekopdrachten en een tellow score van 7 op plaats één.

John schrijft:

Vanaf dit nummer word ik de laatste 3 dagen meerdere malen per dag gebeld. Ik krijg nauwelijks de tijd op te nemen want dan is de verbinding al verbroken!
Een paar keer hoorde ik wel even wat gegil en gelach en toen werd de verbinding verbroken.
Volgens mij is dit een malafide callcentre waar het personeel betaald wordt naar het aantal gebelde nummers of zo…
In ieder geval word IK er GILLEND GEK VAN!

Ook heel lastig is nummer 0883305015 met 794 zoekopdrachten en een tellows score van 7 op de tweede plaats.

Der Hund weet dat deze nummer een aggressieve reclamemethode van de Nationale Loterij is:

nationale postcode loterij met telefonische spam.

De derde plaats is de nummer 0365485399. Een onderzoekbureau uit Hilversum.

Psychomaniac geeft volgende raad:

Hier kom je heel simpel vanaf. Opnemen, vragen of ze een ogenblikje hebben, telefoon neerleggen en doen waar je mee bezig bent en niet meer op de telefoon letten. Mochten ze toch blijven hangen, even oppakken en zeggen: Nog heel even hoor. En gewoon weer verder gaan waar je mee bezig bent. Succes verzekerd, ze bellen echt niet meer terug. Mochten ze dit wel doen dan gewoon weer van voor af aan beginnen.

Tot volgende week,

jullie tellows team